Angelina Jolie filmjei

Tini modell, Oscar-díjas színésznő és humanitárius.
1975-ben született a színész Jon Voight és Marcheline Bertrand gyermekeként. Angelina Jolie tini modellként kezdte karrierjét Londonban, New Yorkban és Los Angelesben.
Apja mellet debütált a “Lookin ‘To Get Out-ban” 1982-ben amikor még csak hét éves volt. Miután modell karrierjét feladta, elkezdett filmezéssel foglalkozni, és néhány éven belül megnyerte élete első Golden Globe díját George WallaceTV sorozatban nyújtott alakításáért. Ezt gyorsan követte egy másik Globe díj, amit az HBO-s “Gia” filmért kapott, majd újabb Golden Globe és Oscar-díj következett a következő évben a “Girl, Interrupted-ben” nyújtott munkájáért.

Ezek után fellendült karrierje, a kambodzsai helyszínű, “Lara Croft: Tomb Raider-rel” élete ismét nagyot változott, mivel tudomást szerzett a szegény menekültek nyomorúságos sorsáról. Azóta is aktívan részt vesz számos humanitárius erőfeszítésben, és most a Good Will nagykövete az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságának.
Ma a legtöbb idejét humanitárius erőfeszítésekkel tölti, és filmezésből szerzett jövedelmének egyharmadát jótékonysági célra fordítja.

Angelina Jolie  ideges volt a Kung Fu Panda 2 miatt, aminek hangját kölcsönözte, mert azt hitte, hogy hangja unalmasan fog hangzani. A 35 éves színésznő szerint aki a Tigris hangját adja, ez egy igazán kalandos animáció.


Salt
(2010) 
Angelina Jolie filmjeinek listája

A szerepet eredetileg Tom Cruise-nak szánták, Angelina Jolie alakítja CIA ügynököt alakít, akit azzal vádolnak, hogy kettős ügynök, és igazából egy orosz kém. Jolie Evelyn Salt ügynököt alakítja, aki jól dolgozó alkalmazott, és először senki sem hiszi, hogy az ellenségnek is dolgozik.images (5)De hamarosan intézkedéseket kell tennie, hogy megvédje hírnevét és elterelje a gyanút, lehet, hogy valójában mégis egy orosz ügynök dolgozik titkosszolgálatban?

Kung Fu Panda (2008)
2008-ban, Angelina Jolie kölcsönadta a hangját, a harcos tigris karakternek a CGáltal animált “Kung Fu Pandában”. Tigris az egyik tagja a tomboló ötös csapatnak, a legendás harcosok a Jack Black hangján megszólaló Panda főszereplőt, Po-t bálványozzák. Annak ellenére, hogy Po ügyetlen, a célja az, hogy legyőzzék az ellenséget és így megmentsék Tai Lung falut.

Gia (1998)
Angelina Jolie Golden Globe győztes teljesítményt nyújtott ebben igaz történet alapján készült filmben. Az 1970-es években élt divatmodell Gia Caragni életét mutatja be az alkotás. Ezt a filmet az HBO készíttette, Gia életét követi nyomon 17 viharos éven keresztül, ami folyamatosan romlott le a szex és a kábítószer fogyasztása és ez vezetett korai halálához is, mindössze 26 éves volt, amikor meghalt. Jolie ezért a szerepért második Golden Globe díját kapta meg.

The Good Shepherd (2006)
A “The Good Shepherdben”, Angelina Jolie Edward Wilson (Matt Damon) feleségét játssza, Edward segít a CIA-nak.  A film a korai időszakban alkalmazott amerikai kémek életét mutatja be. Rendező: Robert De Niro, a filmben rengeteg nagy tehetségű színésszel találkozhatunk mint Alec Baldwin, Joe Pesci, William Hurt, Timothy Hutton és John Turturro, ehhez képest a film nem aratott nagy sikert a kritikusok és a közönség körében sem.57283

Mr & Mrs Smith (2005)
“Mr és Mrs Smith” kritikus eredményt ért el, a kereskedelmi siker megvolt, talán részben a kísérő személyes viták miatt is, melyben, a filmben szereplő két csillag, Angelia Jolie és Brad Pitt, között kialakuló romantikus kapcsolatot vitatták. A film egy orgyilkos házaspár történetéről szól, akiknek egymást kellene megölniük. Egész addig nem tudnak házastársuk foglalkozásáról, amíg fel nem bérelik őket egymás megölésére.

Wanted (2008)
“Wanted” egy azonos nevű képregény adaptációja. A történet titkos, elit bérgyilkosokról szól. Wesley Gibdon, akit James McAvoy alakított, csatlakozott a csoporthoz, melyet Angelina Jolie és Morgan Freeman jelenített meg. Ez a mozifilm tele van vad mutatványokkal, és gyors iramú jelenetekkel.

Shark Tale (2004)
Az Oscar-díjra jelölt animációs film egy keresztezése “Némó nyomában-nak” és a “Nagymenők-nek”! Will Smith biztosítja Oscar hangját, a halét, aki elkapja a rettegettt helyi gyilkos cápát, és így helyi hírességgé válik. Angelina Jolie egy arany halt alakít, aki a híressé vált Oscar barátja.
images (6)

Girl, Interrupted (1999)
Angelina Jolie ebben a filmben Oscar-díjas alakítást nyújtott, mint egy nyugtalan beteg egy mentális intézet tagjaként az 1960-as években. Winona Ryder játssza a főszerepet ebben a tényeken alapuló történetben, melyet “Száll a kakukk a fészkére” női változatának tartanak. A film sztárja még Clea Duvall, Brittany Murphy és Elizabeth Moss mind betegeket alakítanak.

Gone in 60 Seconds (2000)
Ez egy eredetileg 1974-ben készült film újraforgatott változata, melyben Angelina Jolie egy mester autó tolvajt játszik, aki segít régi főnökének (Nicolas Cage) ellopni 50 luxus autót mindössze néhány nap alatt. Ez a film tele van szexi autókkal, gyors tempójú akciókkal és lenyűgöző vezetési kaszkadőri munkával. Nem egy remekmű, de jó kikapcsolódás!

Original Sin (2001)
Antonio Banderas és Angelina Jolie alakítja a főszerepeket, ebben az erotikus thrillerben. Egy házasság kerítő férfi talál magának egy feleséget, ám nem gondolja, hogy menyasszony a vártnál, nagyobb megszállottsággal rendelkezik és hazugságokkal, megtévesztéssel az életére tör. Ez is ahhoz a néhány Jolie filmhez tartozik, ami nem aratott nagy sikert.
images (7)

 

Changeling (2008)
Második Oscar-díjra jelölt szerepében Angelina Jolie egy zaklatott anyát játszik. A nagy világválság idején, akinek a fia eltűnt. Amikor a korrupt rendőrök megpróbálja “megoldani” az ügyet, megtévesztő az anyát egy másik fiúval, Jolie eltökélten szembeszáll a korrupt tisztviselőkkel, hogy megtalálja az igazi fiát. A filmet az Oscar-díjas Clint Eastwood rendezte.

 

Beowulf (2007)
Ez az egyik korai film, ami a legújabb 3D-s technológiát alkalmazta, a rendező Robert Zemekis. A ‘”Beowulf” egy ősi mese, melyben egy szörnyeteget hoznak vissza az életbe. Animációs technológiát használtak(hasonlóan ahhoz, amit Zemekis általában használni szokott), ezzel kialakítják a szereplők a saját filmes énjét, a Roy Winstone, mint a hős Beowulf, Crispin Glover, mint a szörnyeteg Grendel és Angelina Jolie  Grendel anyja.
images (8)

 

Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Az 1990-es évek kedvelt videojátéka, a “Lara Croft: Tomb Raider” alapján készült. Ez volt Angelina Jolie első kasszasiker filmje, és ő nem okozott csalódást a nézőknek! A bögyös Lara Croftot alakítja, aki arisztokrata és kalandor, és meg kell megakadályoznia egy titkos társaságot abban, hogy tönkretegyék a világot. Sok a látványos jelenet, és merész kalandos helyszín a filmben. Ha komolyan akarjuk kezelni, akkor sem lehet, de ennek a filmnek nem is az a célja!

További cikkek: [catlist=10]