Ingyen letölthető Google elektronikus könyvek és azok csodálatos digitális könyvtára

Ingyen letölthető Google elektronikus könyvek és azok csodálatos digitális könyvtára

Jó hír a könyvek és elektronikus megfelelőik (továbbiakban eBook) rajongóinak hogy most már az új Google könyv szolgáltatással az övék lehet egy bárhova, bármikor magukkal vihető digitális könyvtár és annak összes könyve. Mostantól lehetőségünk nyílik arra, hogy ingyen töltsünk le ebook-okat és azokat olvassuk a neten vagy készülékünkön is akár netkapcsolat nélkül.

A Google eBook-ok látványosabbak voltak, mint az újévi tűzijátékok. A Google-nak ez egy újabb áttörése 2011 kezdetén. A Google Ebook-ok elindítása 2010 Decemberében történt és renget éljenezés valamint „én is egy vagyok közülük” kiáltás kísérte. Én a mai napig mosolyogtam rajta miért ne! Ez egy rohadt jó ötlet a Google-tól. Most már relaxálhatsz és időt takaríthatsz meg a könyveid polcon való rendezgetésével, elkerülheted azt a kellemetlen helyzetet, hogy hova is tetted azt az átkozott könyvet, és energiát spórolhatsz meg vele, hogy nem kell sorokat végigvárnod a könyvesboltban, ezentúl elég csak egy kattintás ahhoz, hogy megvedd a legújabb NY best sellert. Mert ha van egy Google Ebook fiókod, akkor kiélvezheted a korlátlan hozzáférést a digitális könyvtáradhoz, anélkül hogy azon fáradoznál, hogy hogyan rendezgesd a polcaidat. Most már úgy gondolom, a hagyományos könyvtárak hamarosan elavulttá válnak

A másik hasznos dolog az az, hogy bárhol hozzáférhetsz a könyvtáradhoz és könnyen folytathatod az olvasást onnan ahol abbahagytad. Egy kattintás a Google fiókodba, és máris a könyvtáradban vagy. Természetesen nem kell, hogy magaddal vidd Sylvia Plath-ot, vagy LJ Smith-t vagy Becca Fitzpatrick-et egy európai útra. Mentsd el a könyvtáradba a kedvenc könyveidet. Amire szükséged van hozzá az csak egy iPad, iPod Touch, iPhone, Nook, Android, laptop vagy bármilyen eReader(Elektronikus könyvolvasó) eszköz, és bumm, és minden könyved megjelenik a kijelzőn! Az is magával viheti könyveit, akinek nem lesz lehetősége internet kapcsolatot létesíteni, hiszen ha ezeket az eszközöket szinkronizáljuk profilunkkal, és rámásoljuk kedvenc könyveinket ezután bárhol olvashatunk netkapcsolattól függetlenül is. Másrészt a Google Ebook sajnos még nem működik együtt a Kindle olvasókkal, mivel a két cég egymás riválisa.

A Google Ebook hatalmas segítség a diákoknak, mert könnyű hozzáférhetőséget nyújt nekik milliónyi
cikkhez és tanulmányhoz. Az irodalmi tankönyvek szintén az ingyenes e-könyvek között vannak. A
Google Ebook hálózattal, ez egy hatalmas könyvtár korlátlan hellyel. Hűha

Mielőtt elfelejtem, a Google könyvek netkapcsolatot igénylő része jelenleg csak Amerikában érhető el. Tudod, hogyan működik a Google. Végül, minden ország tudja majd használni ezt a csodálatos könyvtárat. Ennek ellenére bárki bárhol letöltheti az összes ingyenes könyvet. Addig töltsétek, amíg ingyenes. :)

Ahhoz hogy minden tiszta legyen, itt egy videó a szolgáltatásról, amit persze a Google adott ki.

Ingyen letölthető Google Ebooks

Igen azt már korábban is említettem, hogy bárki ingyen tölthet a Google Ebooks -ról. Csak menj a következő oldalra, ha ingyenes könyveket akarsz: http://books.google.com/ebooks.

Már több mint 3 millió könyv tölthető le és vásárolható meg. Csak annyit kell tenned, hogy válogatsz a milliónyi könyv közül aztán azokat beleteszed a saját könyvtáradba. Olyan könyveket is kereshetsz, amit majd valamelyik eReader eszközödre szeretnél felrakni. Ehhez be kell jelentkezned a Google – fiókodba. Ezt az előbb említett webcímen teheted meg. Ez a hivatalos Google Ebooks weboldal.

A Google eBooks ot a következő eszközökön lehet futtatni

Google eBooks Android-hoz

Ahhoz hogy használhasd ezt a szolgáltatást a telefonodon kattints ide. Töltsd le az alkalazást ezután már használhatod is. A google eBooks kompatibilis az Android 2.1-et (Eclair) vagy annál újabbat futtató eszközökkel. Egy 32GB-s tárhelyen tarthatja könyveit, ami szám szerint körülbelül 16.000 könyvnek felel meg.

Google eBooks iPhone-ra, IPAD-ra és iPod Touch-ra

A Google alkalmazása természetesen együttműködik az Apple IOS 3.0-át vagy annál újabb rendszereket futtató eszközeivel is. Menj erre a linkre és töltsd le az alkalmazást, és élvezd a Google újdonságát. Kapcsolattal vagy a nélkül is olvashatod könyveidet! Hát nem lenyűgöző?

Google eBooks Nook

Mint említettük, a Google könyveket lehet szinkronizálni a Barnes & Noble Nook ™ és Nook Color ™ eszközökkel is. Az összes könyved rá tudod rakni, ha ezt a leírást követed.

Google eBooks Sony Reader

Azok számára, akik Sony Readerel rendelkeznek, itt egy leírás a szolgáltatás használatáról: link. Kellemes olvasgatást!

A Google eBooks Kindle-re

Mint mondtam, ebben a pillanatban ez nem megoldható.

A Google eBooks más eszközökre

A Goggle eBooks minden olvasoval együtt működik, ami támogatja az Adobe eBook platformot. A teljes lista megtekintéséhez kattints ide. Ahhoz hogy az eszközödre fel tudd rakni a könyveket, kövesd ezt a leírást.

Hogyan tudod eladni a könyveidet e szolgáltatás segítségével?

Hallottam néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy hogyan is lehet eladni könyveket a Google eBooks-al. A Google-nak nagyon sok partnere van. És ez  a szám napról napra növekszik, ha a kiadványod valamelyik olyan kiadónál jelent meg, akik kapcsolatban állnak a Google-al akkor automatikusan megjelenik a felületen. Ha független kiadó vagy és itt akarod eladni a könyvedet ezt szolgáltatással kapcsolatos szerződéskötéssel teheted meg. Ebben a pillanatban még nem rendelkezi a Google eBooks regionális funkciókkal, de hamarosan ez is elérhető lesz.

Kedves Google, remélem szolgáltatásuk minél hamarabb fog világszerte működni. Csodásan hangzik ez a könyvtár dolog!

További cikkek:

[catlist=3]